ECC Leiden, het Event & Convention Center van Leiden dat een uitbreiding heeft gevonden in de voormalige vergaderzalen van Holiday Inn Leiden, is een totaal andere koers gaan varen. Niet alleen heeft de gehele locatie een totale metamorfose ondergaan, ook de nieuwste ruimte ‘The Pool’ is onlangs toegevoegd aan het assortiment van de te huren ruimtes. Uniek, want je zit hier letterlijk op de bodem van een voormalig zwembad.

‘Nee, stilzitten zat er niet bij de afgelopen 10 maanden. De 14 vergaderzalen zijn volledig gerestyled en naast het frisse, industriële karakter ook voorzien van comfortabele loungeplekken en een warm interieur’, aldus Carmen Alvarez Perez, General Manager. Opvallend, want dit is allemaal door het eigen creatieve team gerealiseerd. Bij binnenkomst valt je oog meteen op de ruime lounge met brede looppaden, gezellige zitjes, beplanting en een coffee corner. Maar dat is zeker nog niet alles. Een nieuw, uitdagend concept is de aflopen weken uitgerold tot een verrassende hotspot. ‘Een aanwinst voor onze locatie. Het voormalige hotelzwembad hebben we als basis gebruikt voor een creatieve ruimte. Vergaderen, brainstormen, pool party of  huwelijksvoltrekking, het kan hier allemaal. Compleet met comfortabele stoelen, sfeerverlichting, strandstoelen, poefen en vloerkleden. Uiteraard met een knipoog naar de badmeester met reddingsboeien en de reddingshaak nog aan de muur. Daar waar je vroeger alleen in zwemkleding toegang had, wacht je nu een ruime en lichte ruimte waar je niet alleen wilt vergaderen’.

Ingericht met de modernste apparatuur, planten, een eigen coffee corner en zomerse verlichting kan je hier heel goed je eigen (bedrijfs-) feestje geven. Maar ook presentaties en borrels op de bodem van het bassin. Ook over de foodconcepten is nagedacht en een samenwerking gezocht met de Dames Dietz uit Oegstgeest, die een smakelijke en gezonde beleving geven aan alle soorten catering. ‘Ons paradepaardje trekt nu al volop belangstelling, het stimuleert nu al de creatieve invulling en mogelijkheden die The Pool biedt. Liever opblaaseendjes en flamingo’s erbij? Geen probleem, hoe gekker hoe leuker en daarin denken we graag mee met de klant’.

Naast de huidige zalen biedt ECC Leiden ook nog een grote ‘black-box’ van 2700 m² voor middelgrote congressen en evenementen. ‘Aangezien dat stil is komen te vallen tijdens de Coronapandemie heeft nu GGD Hollands Midden deze locatie in gebruik als vaccinatielocatie. Een prima besteding van de ruimte, waar dagelijks soms wel tot 1900 vaccinaties worden gezet waar vroeger een evenement van 2500 personen plaatsvond’, aldus Carmen. ‘Maar de kleinere tot middelgrote events kunnen wij prima hosten in de rest van ons gebouw, ook nog zo’n 2300 m², waar we vele deuren openen die uitkomen op onze ruime lounge, de verbindingsader. Met The Pool als aanvulling op ons concept kan ieder uniek evenement, congres of bijeenkomst hier plaatsvinden’.

Reserveer The Pool