Waar meer dan 50 jaar dagelijks tientallen gasten incheckten in hotel Holiday Inn Leiden, zijn vanaf oktober 2020 geen rollende koffers en ronkende taxi’s meer te zien. Wèl veel vergadergasten, eventbezoekers en deelnemers aan brainstormsessies, trainingen en workshops.

Door de aanhoudende coronacrisis en de diepe sporen die het virus heeft achtergelaten, is er sinds medio 2020 een wijziging in bedrijfsvoering bij Holiday Inn Leiden. Geen verblijfsgasten meer, maar een verbreding van de dienstverlening voor meetings, events en bijeenkomsten. Voortaan gaat de locatie verder onder de naam van het aangrenzende Event & Convention Center ECC Leiden en heeft daarbij een flinke metamorfose ondergaan.

Carmen Alvarez Perez, General Manager van ECC Leiden: “Als 1e Holiday Inn hotel op het vaste land van Europa opende Holiday Inn Leiden in maart 1968 haar deuren. Door de crisis van de afgelopen jaren was overleven niet meer mogelijk. De nieuwe naam ECC Leiden prijkt nu ook op de gevel van ons hoofdgebouw. Niet helemaal nieuw natuurlijk, we bestaan al sinds 2015 als event- en congreslocatie onder één dak met Holiday Inn Leiden. Maar nu we ook de zalen, lounge, bar, terras en overige ruimtes hebben toegevoegd onder deze naam zijn we wel uitgegroeid tot de grootste vergaderlocatie van Leiden van ruim 5000 m²”. Zelfs het oude hotelzwembad heeft een metamorfose ondergaan en wordt tegenwoordig gebruikt als ‘The Pool’, een inspirerende locatie voor meetings, brainstormsessies, workshops en borrels. Zónder water vergader je hier op de bodem van het zwembad. Een unieke belevenis.

De hotelkamers worden niet meer als zodanig verhuurd maar geëxploiteerd door KAFRA Housing. KAFRA Housing richt zich op de tijdelijke huisvesting van diverse doelgroepen, waaronder internationale medewerkers. De 200 hotelkamers zijn aangepast en voldoen aan de hoge SNF normen. Een mooie combinatie van wonen en dienstverlening die prima naast elkaar kan voortbestaan.

Uniek is ook de metamorfose die de hele locatie heeft ondergaan; geheel ontworpen, ingekocht en uitgevoerd door het huidige team van werknemers. ‘Wij zijn bijzonder trots op het resultaat. Een multifunctionele hotspot met urban jungle vibes, geheel gestyled naar de wensen van de moderne vergadergast, aldus Carmen. Met zaalnamen als ‘The Imperial’ en ‘The Loft’ belooft dit inderdaad een totaal andere beleving te zijn.

Carmen: “We zijn overgebleven met een klein maar toegewijd team. We hebben onze schouders eronder gezet om hier een moderne en veelzijdige meeting locatie van te. Onze trouwe vergadergasten kennen de locatie niet meer terug en zijn unaniem aangenaam verrast door het resultaat en de vele mogelijkheden. Met nog nieuw te realiseren projecten als ‘The Canteen’ en ‘The Greenhouse’ gaan wij onze vergadergasten nog meer in de watten leggen. Met één totaalconcept voor samenkomen, beleven en genieten. De samenwerking met cateringbedrijf ‘Dames Dietz’ uit Oegstgeest zorgt voor een uitdagend concept van coffee breaks tot healthy lunch en afternoon bites’.

Nauwe samenwerking met GGD Hollands Midden

In de grote evenementenhal van ECC Leiden huisvest sinds januari 2021 de GGD met een vaccinatie- en testlocatie. Op dit moment nog steeds goed voor zo’n 500 vaccinaties en 2000 testen per dag.

‘Het is een win-win situatie om, aangezien de grote evenementen vanwege Covid-19 geruime tijd niet meer plaats mochten vinden, onze locatie in te zetten voor de GGD. Dagelijks helpen wij daardoor duizenden mensen aan een vaccinatie of test, zegt Carmen. ‘Veel mensen zullen ons dus ook herkennen uit deze rol’.