Welkom bij ECC Leiden! Vanaf 15 januari 2021 is ECC Leiden in samenwerking met de GGD Hollands Midden de vaccinatie- en testlocatie van de regio Leiden en de Bollenstreek.

Hieronder vind je informatie betreffende vaccineren en testen op deze locatie. ECC Leiden is zelf niet bereikbaar voor vragen omtrent deze onderwerpen en wij kunnen u helaas niet helpen met vragen daaromtrent. U kunt bellen naar 0800 – 7070 voor het maken van een afspraak of 0800 – 1351 voor algemene informatie.

Vaccinatie

Openingstijden:

Dinsdag t/m zaterdag 08:00-14:30 uur

Zondag t/m maandag gesloten

Iedereen van 12 jaar en ouder kan zonder afspraak binnenlopen. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar moet een afspraak worden gemaakt, zie verder op deze pagina.
Elke locatie is rolstoel- en scootmobiel toegankelijk. Er zijn rolstoelen aanwezig voor mindervaliden en er is een mindervalidentoilet.

Neem je ID-bewijs en een mondkapje mee als je langskomt.

N.B: Gesloten op 15, 24, 25, 26 en 31 december, 1 en 3 januari 2023

Coronavaccinatie op afspraak

Kinderen van 5 tot 11 jaar oud moeten een afspraak maken. Zij krijgen een kindervaccin. Bel 0800-7070 voor een afspraak. Ook als je ouder bent dan 12 jaar kun je dit nummer bellen als liever op afspraak komt, of online via plan je prik. Bel niet naar het callcenter van de GGD Hollands Midden, onze medewerkers maken geen afspraken voor vaccinaties.

De meest actuele informatie vind je op de website van GGD Hollands Midden: www.ggdhm.nl/coronavaccinatie

Testen

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 08:00-14:00

Zaterdag t/m zondag 08:00-12:00

Afspraak maken & informatie
Je kunt een afspraak maken voor een coronatest via www.coronatest.nl of door 0800-1202 te bellen.

Kan ik zonder afspraak langskomen?
Ja dat kan. Je kunt zonder afspraak terecht tussen 9 en 11 uur. Verder is deze locatie op afspraak geopend van maandag t/m vrijdag van 8-14 uur, zaterdag en zondag van 8-12 uur.

De meest actuele informatie vind je op de website van GGD Hollands Midden: www.ggdhm.nl/coronatest

N.B: De testlocatie blijft open tijdens de Kerstdagen, op 31 december en 1 januari 2023

Algemene informatie

Bereikbaarheid en openbaar vervoer
Parkeren kan kosteloos op het terrein van ECC Leiden. Je kunt met de auto dichtbij de ingang parkeren zodat je niet te ver hoeft te lopen. Je kunt ook met het openbaar vervoer komen. Pak daarvoor bus 43 en stap uit bij bushalte ‘Holiday Inn’. Vanaf daar is het 1 minuut lopen naar ECC Leiden.

Adres
Adres vaccinatie locatie ECC Leiden: Haagse Schouwweg 10, 2332 KG in Leiden.

Let op: het vaccineren vindt plaats bij het gebouw dat je bereikt als je de grote parkeerplaats bent opgereden, de entree is dus niet bij het gebouw bij de rotonde (het voormalige hotel Holiday Inn Leiden). Je kunt vanaf de rotonde de borden ‘GGD vaccinatie/testen’ volgen, bij het parkeerterrein wijst de parkeerwachter de weg. Vervolgens rijd je door de slagboom en kan je verderop parkeren.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje is in de binnenruimtes verplicht.

Toegankelijkheid
Er zijn bij de GGD vaccinatie locatie meerdere rolstoelen aanwezig. Je kunt hierom vragen bij binnenkomst. Reserveren hiervoor is niet mogelijk. De locatie is ook zeer goed toegankelijk voor mindervaliden en heeft geen drempels of trappen. Bij de entree van de locatie zijn voldoende toiletten aanwezig. Ook is er een invalidentoilet.

Wat is ECC Leiden?
ECC Leiden is een vergader-, evenementen en congreslocatie in Leiden. ECC Leiden verhuurt op dit moment haar grootse ruimte (2700 m²) aan GGD Hollands Midden voor vaccinatie- en testdoeleinden. Meer informatie over ECC Leiden is hier te vinden.

Vragen over het vaccinatieprogramma
Voor vragen over het vaccinatieprogramma en voor vragen over het coronavirus kan je het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur) bellen. De vaccinatielocatie van GGD Hollands Midden in ECC Leiden is helaas niet telefonisch bereikbaar. Afspraken en vragen gaan via het landelijke telefoonnummer.

Telefoonnummer coronavirus: 0800 – 1351
Afspraak maken voor vaccinatie: 0800 – 7070
Website: www.ggdhm.nl/coronavaccinatie

Routebeschrijving