Welkom bij ECC Leiden! Vanaf 15 januari 2021 is ECC Leiden in samenwerking met de GGD Hollands Midden de vaccinatielocatie van de regio Leiden en de Bollenstreek. Samen met de GGD zorgen we ervoor dat iedereen in Nederland zo snel mogelijk gevaccineerd kan worden tegen het coronavirus. De vaccinatielocatie in Leiden bestaat uit 12 vaccinatiepunten, goed voor een capaciteit van 2400 vaccinaties per 24 uur.

Afspraak maken & informatie

Als u aan de beurt bent voor een coronavaccinatie krijgt u een brief van de Rijksoverheid. U kunt een afspraak maken door het telefoonnummer te bellen dat in de brief staat. Ook is het mogelijk om online te afspraak te maken. Meer informatie hierover kunt u op deze website vinden. Let op! U kunt alleen een afspraak maken als u een brief van de overheid heeft ontvangen.

Wanneer ben ik aan de beurt?

De rijksoverheid heeft een speciale pagina gelanceerd waarop u door het beantwoorden van een aantal vragen kunt zien wanneer u aan de beurt bent voor een vaccinatie. Deze pagina kunt u hier vinden. Als u niet aan de beurt bent kunt u ook geen afspraak maken. Toch proberen heeft geen zin. De GGD checkt iedere afspraak nauwkeurig.

Kan ik zonder afspraak langskomen?

Dat is helaas niet mogelijk. U bent alleen welkom als u een uitnodiging heeft gehad van de overheid en een afspraak heeft gemaakt. Het is ook mogelijk om een online te maken. Meer informatie daarover kunt u hier vinden.

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

Parkeren kan kosteloos op het terrein van ECC Leiden. U kunt met de auto dichtbij de ingang parkeren zodat u niet te ver hoeft te lopen. U kunt ook met het openbaar vervoer komen. Pak daarvoor bus 43 en stap uit bij bushalte ‘Holiday Inn’. Vanaf daar is het 1 minuut lopen naar ECC Leiden.

Adres

Adres vaccinatielocatie ECC Leiden: Haagse Schouwweg 10, 2332 KG in Leiden. Let op: het vaccineren vindt plaats bij ECC Leiden en niet bij het hotel Holiday Inn Leiden. U vindt de entree links van de entree van hotel Holiday Inn Leiden. U kunt vanaf de rotonde de borden ‘GGD vaccinatie’ volgen. U kunt vervolgens door de slagboom rijden en verderop parkeren.

Mondkapje

Het dragen van een mondkapje is in de binnenruimtes verplicht.

Toegankelijkheid

Er zijn bij de GGD vaccinatielocatie meerdere rolstoelen aanwezig. U kunt hierom vragen bij binnenkomst. Reserveren hiervoor is niet mogelijk. De locatie is ook zeer goed toegankelijk voor mindervaliden en heeft geen drempels of trappen. Bij de entree van de locatie zijn voldoende toiletten aanwezig. Ook is er een invalidentoilet.

Wat is ECC Leiden?

ECC Leiden is een vergader-, evenementen en congreslocatie in Leiden. ECC Leiden verhuurd de grootste evenementenzaal van 2700 m² aan de GGD Hollands Midden om het vaccinatieproces in Leiden zo goed en efficiënt als mogelijk te laten verlopen. Meer informatie over ECC Leiden is hier te vinden.

Vragen over het vaccinatieprogramma

Voor vragen over het vaccinatieprogramma en voor vragen over het coronavirus kunt u het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur) bellen. De vaccinatielocatie bij ECC Leiden is helaas niet telefonisch bereikbaar. Afspraken en vragen gaan doormiddel van het landelijke telefoonnummer te bellen.

Telefoonnummer coronavirus: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur)
Afspraak maken voor vaccinatie: 0800 – 7070
Website: www.rijksoverheid.nl/coronavirus

Routebeschrijving